Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > b > Babayan Davit B/5

Babayan Davit B/5

Miejsce zamieszkania: województwo warmińsko-mazurskie, Rudzienice
Data urodzenia: 24.09.1996

Davit od urodzenia choruje na porażenie mózgowe i epilepsję. Porusza się na wózku. Jest radosnym, pełnym życia chłopcem. Ma za sobą już 5 operacji. Ostatnią przeszedł w listopadzie 2014 roku w Krakowie, metodą fibrotomii, której celem była likwidacja przykurczy. Operacja nie była refundowana przez Narodowy Fundusz Zdrowia, mamy jednak nadzieję, że ułatwi ona rozwój Davita. Po operacji Davit potrzebuje intensywnej rehabilitacji. Nasz syn jest bardzo dzielny.  Cierpliwie znosi codzienne trudności i bóle związane z rehabilitacją. Żeby jego cierpienie nie poszło na marne, musi ćwiczyć pod opieką fachowców. Staramy się, w miarę możliwości, zapewnić mu fachową opiekę medyczną i systematyczne ćwiczenia. Niestety nie stać nas na opłacenie kosztów turnusów rehabilitacyjnych, a tylko specjalistyczna pomoc daje nadzieję na usprawnienie rąk i nóg. Dzięki Waszej pomocy i przekazaniu 1% podatku ułatwimy mu dorosłe życie.

Będziemy wdzięczni za każdą pomoc i serce okazane naszemu synowi.