> Podopieczni > b > Bednarz Zuzanna B/97

Zdjęcie przedstawia dziewczynkę uśmiechniętą

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Jastrowie
Data urodzenia: 22.05.2003

W marcu 2016 r. u Zuzanny rozpoznano cukrzycę Typu 1-wszego. Choroba polega na tym iż chora trzustka nie produkuje insuliny. Zuzia podaje insulinę za pomocą pompy insulinowej, robi to przed każdym posiłkiem, a także gdy pomiar cukru jest wysoki. Za nim jednak poda insulinę i zje posiłek musi zmierzyć cukier. Robi to nakłuwając palce, 7–10 razy dziennie. Dużym uła­twie­niem byłby dla Zuzi sensor do pomiaru glikemii który wkuwa się raz na 2 tygodnie, a nie 7–10 razy dziennie. Jednakże sytuacja finansowa nie pozwala mi na zakup sensora, który kosztuje około 250 zł, na 2 tygodnie czyli miesięcznie 600 zł., a przecież potrzebne są jeszcze inne leki np. insulina, pojemniki na insulinę, paski do pomiaru glikemii. Proszę o pomoc na zakup sensorów do pomiaru glikemii, lub też proszę o zakup sensorów dla Zuzi. Cie­szy­li­by­śmy się z każdego sensora który pozwoli odpocząć palcom Zuzi od kucia. DZIĘKUJĘ.

Cel szczegółowy: Bednarz Zuzanna B/97

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Bednarz Zuzanna B/97