> Podopieczni > b > Bryg Julia B/105

Zdjęcie przedstawia dziewczynkę uśmiechniętą

Miejsce zamieszkania: województwo małopolskie, Wola Rędzińska
Data urodzenia: 01.07.2016

Julia przyszła na świat 1.07.2016 r., zdiagnozowano u niej rzadką chorobę metaboliczną o podłożu genetycznym- Zespół Smitha Lemliego Opitza. Julka ma obniżone napięcie mięśniowe, dysmorfizm twarzy, cofniętą żuchwę, krótki język, wady kończyny dolnej- stopa końsko-szpotawa, paluchy koślawe i zrośnięte palce II i III u obu stóp. Julka jest pod stałą opieką specjalistów z poradni: gastroenterologicznej, neurologopedycznej, ortopedycznej, neurologicznej, genetycznej, okulistycznej, rehabilitacyjnej i leczenia żywienia. Potrzebuje stałej rehabilitacji, oraz kompleksowej stymulacji psychologicznej i pedagogicznej. Dlatego życie Julki to ciągłe wyjazdy na rehabilitacje, na zajęcia i do lekarzy specjalistów. Pomimo wszystkich przeciwności jest radosna i ciekawa świata. Dzięki intensywnej rehabilitacji, zarówno tej na miejscu a przede wszystkim dzięki turnusom rehabilitacyjnym poczyniła ogromne postępy. Próbuje sama chodzić, sprawnie manipuluje przedmiotami trzymanymi w ręce, sprawnie porusza się w pozycji czworaczej, jest ciekawa świata i bardzo wesoła. Julce został również usunięty PEG ponieważ samodzielnie zjada już posiłki i pije.

Cel szczegółowy: Bryg Julia B/105

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Bryg Julia B/105