Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > g > Grześkowiak Tomasz G/54

Grześkowiak Tomasz G/54

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Kaźmierz
23.08.1990

Mam na imię Tomek i skończyłem już 28 lat. Mieszkam w Komorowie w Gminie Kaźmierz. Jestem absolwentem Zespołu Szkół Specjalnych w Szamotułach.

Od ok. 20 lat zbieram dzwonki, a zaczęło się to w czasie turnusu rehabilitacyjnego, kiedy to jako pamiątkę po nim kupiłem w Dziwnówku dzwonek.

Od tej pory tradycją stało się przywożenie z kolejnych turnusów pamiątek. Moim zbiorem zainteresowali się członkowie rodziny, którzy także zaczęli ze swoich wakacyjnych wypraw przywozić mi dzwonki. Z czasem dołączyli do nich przyjaciele, znajomi i ich znajomi oraz znajomi tych znajomych, a nawet inne życzliwe osoby, które o mojej pasji dowiedziały się z telewizji bądź internetu.

W ten sposób moja kolekcja zaczęła się powiększać. Teraz gdziekolwiek ktoś jedzie, moi bliscy przypominają: „Pamiętaj o dzwonku dla Tomka” 😄

Dlatego dziś dzięki ludziom dobrej woli mam nie tylko ponad 2200 dzwonków w swojej kolekcji, ale też wózek czy przystosowane auto. Jednak to wszystko kosztuje, także ich utrzymanie nie jest proste, kiedy potrzebne są mi masaże i rehabilitacja.

Jeśli chcesz, możesz pomóc przekazując swój 1% podatku lub wpłacając na moje indywidualne konto w fundacji Złotowianka:

Tytułem: darowizna dla G/54 TOMASZ GRZEŚKOWIAK

Zapraszam także na swój profil na Facebook-u: fb.com/dzwonkitomka oraz na stronę www.dzwonkitomka.pl ”