> Podopieczni > p > Panglisch Dawid P/127

Panglisch Dawid P/127

Zdjęcie przedstawia chłopca na skale

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Złotów
11.02.2012

Kilka lat temu u Dawida zdiagnozowano autyzm. Aby Dawid mógł się dobrze rozwijać potrzebuje systematycznej terapii oraz leczenia.
Ma problemy z komunikacją społeczną, zaburzenia przetwarzania sensorycznego, zaburzenia emocjonalne z agresją i autoagresją, obniżone napięcie mięśni oraz nadpobudliwość psychoruchową.
Dawid jest pod stałą opieką lekarzy: neurologa, psychiatry oraz lekarza DAN (Defeat Autism Now! – Pokonaj Autyzm Teraz)
Miedzy innymi dzięki wpłatom 1% podatku mógł korzystać z licznych terapii (SI, logopedyczna, metoda Tomatisa, hipoterapia) oraz został objęty specjalistycznym leczeniem biomedycznym, mogliśmy przeprowadzić również wnikliwą diagnostykę, która pokazała obciążenia z jakimi zmaga się jego organizm: stan zapalny jelit, obciążenie groźną bakterią, obciążenie mykotoksynami, liczne nietolerancje pokarmowe. Zostało wdrożone leczenie, którego zastosowanie jest niezwykle istotne i przynosi wymierne efekty, co widzimy w codziennym funkcjonowaniu Dawida i w stanie jego układu nerwowego.
Leczenie jest długotrwałe i kosztowne. Kurację będziemy mogli kontynuować dzięki wpłatom darowizn i 1% podatku.
Widzimy i wierzymy, że to ma sens. Z nadzieją patrzący w przyszłość rodzice Dawida.

Cel szczegółowy: Panglisch Dawid P/127

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Panglisch Dawid P/127