> Podopieczni > s > Sieczka Adam S/283

Sieczka Adam S/283

Zdjęcie przedstawia chłopca siedzącego na pufie

Miejsce zamieszkania: województwo podlaskie,  Wasilków
19.11.2015

Kiedy dowiadujesz się, że dziecko, które nosisz pod sercem jest chore-wali się cały świat. Wszystko, co do tej pory miało jakiś sens, staje się bezwartościowe. Adaś urodził się z wadą ośrodkowego układu nerwowego-agenezją ciała modzelowatego, poszerzeniem komór bocznych i padaczką. Jest dzieckiem, które nieustannie potrzebuje pomocy. Jest opóźniony psychoruchowo. Adaś nie mówi, nie chodzi, ma wzmożone napięcie w kończynach górnych i dolnych oraz osłabione w linii głowa-tułów. Adaś na co dzień jest uśmiechniętym chłopcem, który bardzo lubi dzieci. Od niedawna uczęszcza do przedszkola terapeutycznego w którym oprócz spotkań z rówieśnikami nieprzerwanie prowadzone są zajęcia terapeutyczne. Ku zdziwieniu lekarzy Adaś powoli pokonuje swoje ograniczenia. Po każdym turnusie rehabilitacyjnym Adaś wraca do domu z nowymi umiejętnościami. To nas bardzo cieszy i daje nadzieję, że Adaś samodzielnie stanie na nogi i zacznie komunikować się z otoczeniem.

Koszt jednego wyjazdu to ok. 7-8tys zł. Mocno wykracza on poza możliwości finansowe normalnej rodziny. Głęboko wierzymy w to, że ludzie, którzy nas otaczają wspomogą proces rehabilitacji naszego syna. Dobro powraca na prawdę!

NR KRS Fundacji „Złotowianka”: 0000308316
W rubryce CEL SZCZEGÓŁOWY 1%:
      ADAM SIECZKA S/283

Możesz pomóc Adasiowi wpłacając darowiznę:
Spółdzielczy Bank Ludowy Zakrzewo
W tytule przelewu wpisać należy: darowizna dla Adas Sieczka S/283