> Podopieczni > t > Taraska Agnieszka T/52

Zdjęcie przedstawia kobietę uśmiechniętą

Miejsce zamieszkania: województwo zachodniopomorskie, Sławno
22.11.1987

Nazywam się Agnieszka Taraska i mieszkam w Sławnie, choć całe życie byłam mieszkanką Wałcza. Prowadziłam spokojne i normalne życie, w 2012 roku poznałam obecnego męża, a w lipcu 2014 przyszedł na świat nasz syn Kacper i byliśmy najszczęśliwsi na świecie, niestety dwa lata później w czerwcu 2016 r. wykryto u mnie nowotwór wątrobokomórkowy HCC G1 i rozpoczęła się walka o każdy wspólny dzień. W lipcu 2016 r. przeszłam operację usunięcia pęcherzyka żółciowego I, węzeł chłonny II-WĘZEŁ CHŁONNY TĘTNICY WĄTROBY WĄTROBA III- LEWY PŁAT WĄTROBY Z GUZEM SIEĆ WIĘKSZA IV -SIEĆ WIĘKSZA Z WĘZŁAMI CHŁONNYMI WĘZEŁ CHŁONNY V-WĘZŁY CHŁONNE OKOŁOAORTANE WĘZEŁ CHŁONNY OKOLICY TRZUSTKI VI- WĘZŁY CHŁONNE OKOLICY GŁOWY TRZUSTKI. W tym samym czasie miałam już przeżuty do klatki piersiowej, 25 -tego lipca zoperowano wątrobę, a we wrześniu został usunięty guz na mostku i wykonano zabieg Danielska prawostronnego z powodu przerzutu raka wątroby 05.09.2016 r. Po 11 miesiącach spokoju pojawiła się wznowa GUZ ŚRÓDPIERSIA PRZEDNIEGO STRONY PRAWEJ 13.08.2017 r. ZOSTAŁAM ZOPEROWANA PO RAZ TRZECI, W LUTYM 04.02.2018 r. ZNÓW TRAFIŁAM DO SZPITALA Z GUZEM W ŚRÓDPIERSIU I NA LEWYM PŁUCU KOLEJNA OPERACJA. PO TEJ OPERACJI MIAŁAM SPOKÓJ Aż DO TERAZ MAM KOLEJNĄ WZNOWĘ W ŚRÓDPIERSIU ZOSTAŁAM SKIEROWANA NA BADANIE PET-CT, PONIEWAŻ GUZ JEST BARDZO BLISKO ŁUKU AORTY. MOŻLIWE, ŻE BĘDĘ Potrzebowała OPERACJI W WARSZAWIE, która JEST NIEREFUNDOWANA A JEJ KOSZT TO OKOŁO 50 TYS. DO TEGO DOCHODZĄ DOJAZDY DO LEKARZY WSZYSTKO W SZCZECINIE, WITAMINY, ABY ORGANIZM MIAŁ SIŁĘ WALCZYĆ Z NOWOTWOREM. ZGŁOSIŁAM SIĘ DO FUNDACJI, PONIEWAŻ WIEŻĘ, ŻE SĄ LUDZIE, KTÓRZY CHCĄ I MOGĄ POMÓC-A JA CHCĘ ŻYĆ DLA SYNKA I MĘŻA. MAMY TYLE MARZEŃ I PLANÓW MÓJ CEL-LECZENIE NOWOTWORU
80 TYS.

Cel szczegółowy: Taraska Agnieszka T/52