Nasza misją jest wspieranie osób chorych i niepełnosprawnych w pozyskiwaniu środków na leczenie i rehabilitację, w dążeniu do samodzielności i samorealizacji, w celu osiągnięcia przez nich dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Naszym celem jest również dawanie możliwości rozwoju poprzez RaceRunning – sport dla osób z niepełnosprawnością.

> Podopieczni > a > Adamczuk Tomasz A/19

Adamczuk Tomasz A/19

Fundacja Złotowianka- podopieczny

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Złotów
Data urodzenia: 18.11.2010

Tomeczek jest wesołym, ciekawym życia chłopcem. Lubi traktory i sprzęty rolnicze. Zaskakuje nas nowinkami rolniczymi i pytaniami związanymi z rolnictwem. Jego kolejną pasja są samochody, a zwłaszcza Zygzak McQueen. Jego ulubionym kolorem jest czerwony i myślę, że przez to Zygzak i czerwone traktorki królują w jego sercu. Jak każde dziecko lubi się bawić, a wszystkie swoje zabawki bardzo kocha. Tomek leczy się w Szpitalu Klinicznym w Poznaniu na białaczkę limfoblastyczną typu-T (wysokiego ryzyka). Po całej serii chemioterapii będzie miał przeszczep szpiku kostnego. Tomeczek dzielnie znosi wszystkie badania i podawane leki. Pobyt w szpitalu nie jest dla niego taki straszny bo cały czas jest przy nim mama lub tata. Całe leczenie będzie trwało kilka lat, wiec jesteśmy pod opieką fundacji.

Ulotka 1%