> Podopieczni > b > Blechacz Daria B/47

Fundacja Złotowianka- podopieczna

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Łobżenica
Data urodzenia: 27.07.2005

Daria urodziła się 27.07.2005 roku. Do czasu choroby była wesołą, śmiałą i uśmiechniętą dziewczynką. Chętnie uczestniczyła w różnych zajęciach pozalekcyjnych, odkrywając w sobie nowe talenty. Uczęszczała do Gminnego Domu Kultury w Łobżenicy korzystając z możliwości nauki tańca, występów teatralnych. Należała także do chórku kościelnego w tutejszej parafii. Daria jest też świetną uczennicą. Klasę pierwszą pomimo rozwiniętej już choroby ukończyła z wyróżnieniem i nagrodą.

Na początku marca 2013 roku, u niespełna ośmioletniej Darii rozpoznano ostrą białaczkę limfoblastyczną grup wysokiego ryzyka. Po 9 miesiącach chemioterapii przeszła przeszczep szpiku, który zniosła bardzo ciężko z dużymi powikłaniami z którymi do dnia dzisiejszego się zmagamy. Daria jest pod opieką dużej ilości specjalistów takich jak neurolog, nefrolog, urolog, endokrynolog, kardiolog, ginekolog, alergolog, psycholog oraz pod kontrolą poradni onkologicznej. Daria cały czas wierzy że pokona chorobę i pokornie poddaje się dalszemu leczeniu które jest długie i kosztowne. Daria jest podopieczną fundacji „Złotowianka”. Wszystkich ludzi dobrej woli prosimy o wsparcie dla naszej córki.

Darowizny można przekazać przelewem na konto fundacji

SBL Zakrzewo 25 8944 0003 0002 7430 2000 0010

Fundacja „Złotowianka” ul. Widokowa 1, 77-400 Złotów

z dopiskiem w tytule przelewu: darowizna na rzecz Blechacz Darii B/47.

W celu oddania 1% podatku na rzecz Darii wystarczy w rocznym zeznaniu podatkowym w rubryce OPP wpisać nr KRS 0000308316, a w pozycji cel szczegółowy: Blechacz Daria B/47.