Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > f > Fiałek Adam F/53

Fiałek Adam F/53

Miejsce zamieszkania: województwo podkarpackie, Jarosław
20.07.2015

Na dzisiaj nasz dzielny i waleczny synek ma 3,5 roczku a tak dużo już przeszedł. Adaś ma wrodzone wodogłowie pokrwotoczne, wtórną niedoczynność kory nadnerczej, niedoczynność tarczycy, padaczkę,zespół Arnolda Charliego, moczówkę prostą, przedwczesne dojrzewanie. Adaś ma również opóźnienie rozwoju psychoruchowego, obniżoną sprawność artykulacyjną,osłabione napięcie mięśniowe tułowia a wzmożone napięcie mięśniowe w kończynach dolnych i lekki niedowład lewej strony. Ma też wadę wzroku, oczopląs i zeza. Synek w sumie spędził około ośmiu miesięcy w szpitalach. Jest ciężko z tyloma chorobami dziecka, na które zażywa 6 leków na stałe. Mimo przeciwności losu nie poddajemy się i walczymy o lepsze jutro dla naszego skarba. Adam nie chodzi. Jednak jesteśmy dobrej myśli, że w końcu to nastąpi. Adam uczęszcza na rehabilitację, do psychologa i neurologopedy. Również jesteśmy pod stałą opieką lekarzy endokrynologa, neurochirurga, neurologa, okulisty i lekarza rehabilitacji. Adaś jest kochanym dzieckiem na ogół uśmiech gości na jego słodkiej buzi mimo tylu chorób.