Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > h > Hamulska Monika H/33

Hamulska Monika H/33

Miejsce zamieszkania: województwo zachodniopomorskie, Wałcz
27.07.1975

Przywróćmy Monice uśmiech!!!

Elegancka, zawsze uśmiechnięta, kreatywna, hojna, troskliwa i aktywna, to cechy określające Monikę. Zawsze pełna energii dbała o wszystkich dookoła i pomagała potrzebującym, zarówno znajomym jak i zupełnie obcym jej ludziom. Dziś to my – jej najbliższa rodzina – w jej imieniu prosimy o pomoc i wsparcie finansowe na dalsze leczenie i rehabilitację w ośrodkach prywatnych. To był czwartek – 7 lutego 2019 roku – dzień, jak każdy inny. Nikt nie spodziewał się, że wieczór tak drastycznie zmieni życie Moniki i całej naszej rodziny. Była to jedna z najgorszych sytuacji, która nie powinna się wydarzyć. Pomimo szybkiej interwencji pogotowia i zespołu lekarzy w szpitalu, nie udało się powstrzymać jednego z najgorszych udarów – udaru pnia mózgu. Z godziny na godzinę stan Moniki pogarszał się, pojawiły się zaburzenia oddychania, porażenie czterokończynowe, brak świadomości. Umieszczono ją na OIOM-ie i zaintubowano. Od tego momentu Monika była w śpiączce. Nikt nie znał odpowiedzi na pytanie, kiedy się obudzi. Każdy dzień był dla nas czekaniem na jakieś nowe, lepsze informacje o stanie zdrowia Moniki. Niestety one nie nadchodziły. Po dwóch miesiącach pobytu na OIOM-ie udało się, po wprowadzeniu rurki tracheotomijnej, odłączyć Monikę od respiratora. Był to ogromny krok w przód. Wtedy też zaczęła się walka o powrót do naszego świata. Niestety pobyt Moniki w szpitalu nie mógł trwać wiecznie. Obecnie znajduje się w ośrodku wybudzeniowo – rehabilitacyjnym, w którym pod okiem profesjonalistów walczy o powrót do dawnego życia i domu, w którym czeka na nią mąż wraz z córkami. Każdy dzień rehabilitacji jest dla Moniki ogromnym wysiłkiem zarówno fizycznym, jak i psychicznym.

My, jako rodzina, robimy wszystko i szukamy najlepszych rozwiązań, które pomogą przywrócić Monice uśmiech. Niestety koszt 3 – miesięcznej rehabilitacji w ośrodku prywatnym to 89000 zł. Wierzymy, że dzięki ludziom o dobrych sercach uda się dać Monice szansę na lepsze jutro.

Ulotka 1%