Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > h > Hańczaryk Zuzanna H/34

Hańczaryk Zuzanna H/34

Fundacja Złotowianka- Podopieczna

Miejsce zamieszkania: województwo zachodniopomorskie, Mirosławiec
26.08.2008

Mam na imię Zuzia. W 4 miesiącu życia stwierdzona została u mnie achondroplazja- genetyczna choroba objawiająca się specyficzną budową kości- kości są dużo krótsze niż u ludzi zdrowych, przez co chorzy osiągają maksymalnie 130 cm wzrostu. Od urodzenia aż do rozpoczęcia nauki w szkole podstawowej byłam pod opieką Stowarzyszenia Dzieci Niepełnosprawnych „Uśmiech” w Wałczu, gdzie byłam rehabilitowana.

W lipcu 2019 roku zaczął mnie bardzo mocno boleć kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Wyniki rezonansu magnetycznego ujawniły bardzo dużo negatywnych zmian. Zgodnie z zaleceniem neurochirurga muszę poddać się bardzo intensywnej rehabilitacji w celu wzmocnienia mięśni kręgosłupa, aby uniknąć bardzo niebezpiecznej operacji kręgosłupa.

Mimo tych wszystkich przeciwności losu dążę do wyznaczonych przez siebie celów bardzo wytrwale. „W małym ciele wielki duch”- to przysłowie idealnie do mnie pasuje. Lubię śpiewać. Śpiew daje mi dużo radości. Udało mi się już osiągnąć w tej dziedzinie trochę sukcesów co mnie jeszcze bardziej motywuję do tego aby być sprawną ruchowo i poddawać się wszelkim ćwiczeniom i rehabilitacji.

Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc finansową, która zostanie przeznaczona na udział w specjalistycznych turnusach rehabilitacyjnych.

Chciałabym funkcjonować na równi ze swoimi rówieśnikami, spełniać swoje pasje i marzenia. W dużej mierze dzięki Państwa pomocy będzie to możliwe, za co z całego serca dziękuję.

Ulotka 1%