Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Podopieczni > h > Hulbój Łukasz H/36

Hulbój Łukasz H/36

Fundacja Złotowianka- podopieczny

Miejsce zamieszkania: województwo śląskie, Jeleśnina
03.08.2006

Cześć, mam na imię Łukasz urodziłem się 03.08.2006 roku  z nawrotowymi stopami końsko-szpotawymi taka była początkowa diagnoza.Po piątej operacji zdiagnozowano Artogrypozę jest to wrodzona sztywność wielostawowa w moim przypadku są to kończyny górne i dolne, oprócz tego mam wadę słuchu, wadę wymowy, skoliozę kręgosłupa oraz nierówna długość kończyn nabyta .Na dzień dzisiejszy jestem już po dziesiątej operacji kończyn dolnych. Choroba ta wymaga stałych operacji i kosztownej rehabilitacji które pomogą  w osiągnięciu lepszej sprawności ruchowej. Proszę o pomoc za co z góry dziękuję.

Ulotka 1%