Nasza misją jest wspieranie osób chorych i niepełnosprawnych w pozyskiwaniu środków na leczenie i rehabilitację, w dążeniu do samodzielności i samorealizacji, w celu osiągnięcia przez nich dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Naszym celem jest również dawanie możliwości rozwoju poprzez RaceRunning – sport dla osób z niepełnosprawnością.

> Podopieczni > ś > Śliwińska Maria S/311

Śliwińska Maria S/311

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Trzcianka
02.09.2020

Marysia urodziła się we wrześniu 2020 roku. Od razu po urodzeniu przeszła dwie operacje: zamknięcie przepukliny oponowo-rdzeniowej w części lędźwiowo-krzyżowej oraz wszczepienie zastawki komorowo-otrzewnowej z powodu wodogłowia. Wymaga stałej opieki wielu specjalistów takich jak: urolog, neurolog, chirurg, ortopeda oraz codziennej rehabilitacji. Marysia ma również stopy końsko-szpotawe, które wymagają regularnego gipsowania oraz szyn z bucikami Mitchella. Wierzymy, że lekarze, którzy opiekują się Marysią oraz regularna rehabilitacja sprawią, że Marysia będzie mogła pójść kiedyś na spacer o własnych nóżkach.

Ulotka 1%