> Podopieczni > s > Somerlik Nicholas S/319

Somerlik Nicholas S/319

Zdjęcie przedstawia mężczyznę uśmiechniętego w czarnej koszulce

„Nicholas urodził się zdrowy, jednak ok 1,5 roku życia zatrzymał się rozwój mowy, zaczął się bać dzieci, różnych dźwięków. Diagnoza autyzm. Rozpoczęte wczesne wspomaganie rozwoju, potem przedszkole i szkoła specjalna. Rozwój intelektualny zatrzymał się na wieku przedszkolnym, dzis to upośledzenie intelektualne w stopniu umiarkowanym. Niki ma już 14 lat, jest radosnym chłopcem, lubi basen i jazdę na trójkołowym rowerze rehabilitacyjnym. Wymaga jednak stałej kontroli i opieki, nie zdaje sobie sprawy z niebezpieczeństwa, okresowo ma zachowania autoagresywne, jest bardzo nadwrażliwy słuchowo. Nie potrafi się też normalnie komunikować, występują echolalie, tylko mowa bierna. Jest objęty stałą terapią SI, logopedyczną i psychologiczną. Bez niej syn cofa się w rozwoju. Niedawno odkryliśmy turnusy rehabilitacyjne, po których widzimy znaczne postępy. Prosimy o darowizny, które pozwolą nam na takie turnusy. „

Cel szczegółowy: Somerlik Nicholas S/319

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Somerlik Nicholas S/319