> Podopieczni > s > Stachowiak Jakub S/188

Fundacja Złotowianka- podopieczny

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Budy

Data urodzenia: 18.01.2013

Kuba jest wesoły i ciekawy życia. Uwielbia przygody lokomotyw z bajki pt. „Tomek i przyjaciele”. Lubi książki o rybach i dinozaurach. To nasze ukochane słoneczko. Już w ciąży dowiedzieliśmy się, że nasz synek urodzi się chory. Było nam bardzo ciężko, mieliśmy ogromne obawy o jego życie. Od chwili gdy się urodził robimy wszystko, aby poprawić jego stan zdrowia, stwarzamy Kubie warunki do jak normalniejszego życia, by czuł się jak jego rówieśnicy. Jako mama jestem przy nim cały czas, a maż wspiera nas. Nasz synek jest bardzo dzielny. Od urodzenia jest w stałym, intensywnym leczeniu szpitalnym. Większość swojego życia spędził na oddziałach szpitalnych. Kuba ma ciężkie wady układu moczowego: wyłoniony moczowód po prawej stronie, olbrzymie obustronne wodonercza, olbrzymie moczowody, zapchany odpływ pęcherzowo-moczowy, AZS, astmę oskrzelową. Są to bardzo złożone schorzenia, wymagające pomocy ze strony wielu lekarzy specjalistów. Wiemy, że przed nami i naszym dzieckiem długie lata leczenia. Zwracamy się z prośbą o wsparcie i pomoc w leczeniu i rehabilitacji naszego synka.