> Podopieczni > s > Szade Karolina Sz/3

Szade Karolina Sz/3

Miejsce zamieszkania: województwo łódzkie, Łódź

Data urodzenia: 22.02.1991

Cześć, nazywam się Karolina Szade. Od urodzenia choruję na Mózgowe Porażenie Dziecięce Czte­ro­koń­czy­nowe z Atetozą. Nie jestem samodzielna, na co dzień potrzebuje pomocy drugiej osoby. Bardzo bym chciała by to się kiedyś zmieniło. Jestem reha­bi­li­to­wana od urodzenia. Już dużo osią­gnę­łam i aby nie stracić swojej dotychczasowej sprawności muszę nadal poddawać się intensywnej reha­bi­li­ta­cji zarówno ruchowej jak i logopedycznej. Moją pasją jest sport, uprawiałam Frame Runningbiegałam na specjalnym rowerze-mobilerze, oraz tańczłam na wózku.  Moje osiągnięcia to,  w 2016 r.- 7 miejsce na Międzynarodowych Mistrzostwach w Danii, w 2017 r.- 4 miejsce na tych samych Mistrzostwach. W Czerwcu 2018 r.- Na Mistrzostwach Polski paralekkoatletów, zdobyłam swój pierwszy medal- srebrny medal. W Lipcu 2018 r.- na Mistrzostwach w Danii zdobyłam 2 brązowe medale, na 400 i 800 m. We wrześniu 2018 r. uczestniczyłam w  Mistrzostwach Europy w Berlinie, dostałam się do finału w biegu na dystansie 100 m. W finale tych mistrzostw zajęłam 8 miejsce. W czerwcu 2019 r.- brałam udział w Grand Prix Word i w Mistrzostwach Polski Paralekkoatletów w Bydgoszczy, gdzie zdobyłam srebrny medal na 100 m. i złoty na 400 m. W tym samym roku, we wrześniu brałam udział w Memoriale Kamili Skolimowskiej.

Zdrowie nie daje mi biegać, zaczęłam trenować Boccie.

Najbardziej cieszę się, bo znalazłam nowa metodę rehabilitacji MAES, która dała mi nową nadzieję.

Cel szczegółowy: Szade Karolina Sz/3

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Szade Karolina Sz/3