> Podopieczni > z > Zwolan Karol Z/119

Fundacja Złotowianka- podopieczni

Miejsce zamieszkania: województwo mazowieckie, Warszawa
28.02.1986

Witam. Mam na imię Karol. W czasie kiedy urodził mi się drugi synek w 2017 r. uległem wypadkowi, który wywołał “wybuchowe” złamanie kręgosłupa w odcinku szyjnym. Doznałem porażenia czterokończynowego, przez co zostałem przykuty do łóżka.

Niestety przez wypadek nie dane mi było uczestniczyć w odkrywaniu świata przez moich dzieci.  Jestem po dwóch rehabilitacjach. Po roku od wypadku dostałem infekcji, nastąpił obrzęku mózgu i mój stan był krytyczny. Cała praca poszła na marne, a rehabilitację musiałem zacząć od początku. Teraz powoli, powoli zaczynają wracać mięśnie.

Dzięki drugiej rehabilitacji odzyskałem częściowo sprawność na tyle, że mogę zabezpieczony pasami siedzieć na wózku. Mam dwójkę małych dzieci i to dla nich bardzo bym chciał odzyskać sprawność na tyle, by móc samodzielnie poruszać się na wózku i mieć możliwości uczestniczenia w spacerach i zabawach z moimi synkami. Wierzę, że to osiągnę tylko dzięki rehabilitacji, która jest bardzo kosztowna.

Sam nie dam rady, ale dzięki Wam i wsparciu finansowym będę mógł dalej się usprawniać. Każdy Wasz grosz, każda Wasza złotówka przybliży mnie do osiągnięcia tego celu. Bardzo Was proszę o wsparcie finansowe. Potrzebna jest jeszcze długa droga do odzyskania sprawności. Kocham moje dzieci ponad wszystko i próbuję wszystkiego, aby osiągnąć wymarzony cel. Proszę, pomóż mi czerpać razem z dziećmi radość z życia.

Dziękuję i pozdrawiam

Karol Zwolan