Dopóki jesteśmy, nikt nie będzie sam

> Aktualności > Serca nakrętek

Serca nakrętek

Pojawiły się w minionym tygodniu. Są trzy – każde pomieści mnóstwo nakrętek

Jedno stoi przy Miejskiej Bibliotece Publicznej, drugie – przy Magazyn Bistro, trzecie – na terenie Szkoły Podstawowej nr 2 w Złotowie. Trzy serca, do których można wrzucać nakrętki

Zakupiła je i ustawiła w mieście fundacja Złotowianka, która w ten sposób chce wspierać swoich podopiecznych. – Nakrętki zbieraliśmy od dawna, ale worki z nakrętkami, które ludzie nam przynosili, zagracały biuro fundacji – mówi prezes fundacji, Angelika Leszczyńska. – Poza tym dochodziły do nas głosy, że nie każdy może przynosić nakrętki do nas w czasie pracy biura. Kiedy na jednym z zebrań Rady Fundacji Złotowianka pojawił się ten temat, wszystkie panie były zgodne – trzeba kupić ładne pojemniki i tym samym ułatwić pomaganie poprzez zbieranie nakrętek mieszkańcom Złotowa. Z ramienia fundacji sprawę pilotowała Sylwia Kurcin – dodaje A. Leszczyńska.

Fundacja zachęca wszystkich do przyłączenia się do akcji. – Worki czy kartony z nakrętkami już nie muszą zalegać w Państwa domach. Przynieście je do pojemników, idąc na spacer, do pracy czy na zakupy – zachęca A. Leszczyńska. – Jeśli jakaś szkoła, zakład pracy czy restauracja ma miejsce i chciałby postawić na swoim terenie kolejne takie serce, pomagając w ten sposób naszym podopiecznym – prosimy o kontakt.