> Aktualności > Złotowianka najlepiej zarządzaną organizacją w Wielkopolsce!

Złotowianka najlepiej zarządzaną organizacją w Wielkopolsce!

Zdjęcie przedstawia kobietę i mężczyznę trzymających zdjęcie medalistów FrameRunning

Podczas konferencji, zorganizowanej przez Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, wręczono nagrody w III edycji Konkursu o nagrodę Rektora Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu na najlepiej zarządzaną organizację pozarządową w Wielkopolsce

Ogłoszenie wyników poprzedziło przedstawienie przez dr. Grzegorza Paluszaka wyników badania pt. „Organizacje pozarządowe wobec kryzysu uchodźczego”.

Następnie o swoich sukcesach opowiadały organizacje, które decyzją Kapituły zakwalifikowały się do II etapu Konkursu: Fundacja Niesiemy Nadzieję, Stowarzyszenie Osób i Rodzin na Rzecz Zdrowia Psychicznego „Zrozumieć i Pomóc”, Fundacja na rzecz Osób Niewidomych Labrador Pies Przewodnik, Stowarzyszenie Dzieje, Fundacja Impuls dla Młodych oraz Fundacja „Złotowianka”.

Kiedy dr Joanna Schmidt ogłosiła werdykt Kapituły, okazało się, że I miejsce zajęła fundacja Złotowianka! Za zwycięstwo, poza tak zaszczytnym tytułem, Złotowianka otrzyma 10.000 zł, ufundowane przez Fundację im. Ernsta-Bernda Blümle, działającą w Verbandsmanagement Institut (VMI) na Uniwersytecie we Freiburgu (Szwajcaria). Dwa II miejsca zajęły: Stowarzyszenie Osób i Rodzin na Rzecz Zdrowia Psychicznego „Zrozumieć i Pomóc” i Fundacja na rzecz Osób Niewidomych Labrador Pies Przewodnik. Wyróżniono zaś Fundację Impuls dla Młodych. Uniwersytet Ekonomiczny będzie też rekomendować zwycięskie organizacje pozarządowe do współpracy z przedsiębiorstwami zrzeszonymi w Klubie Partnera Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.

Konkurs koordynował Zespół Badawczy ds. Zarządzania Organizacjami Non-Profit,działający przy Katedrze Edukacji i Rozwoju Kadr UE, w składzie: prof. dr hab. Aldona Andrzejczak – Kierownik Zespołu, mgr Magdalena Głowacka, dr hab. Paweł Mikołajczak, prof. UEP, dr Grzegorz Paluszak (UW), dr Joanna Schmidt – Zastępca Kierownika, prof. UPP dr hab. Joanna Wiśniewska-Paluszak i dr hab. Agnieszka Ziomek, prof. UEP.