> Podopieczni > m > Michalak Marcel M/133

Zdjęcie przedstawia chłopca uśmiechniętego

Miejsce zamieszkania: województwo zachodniopomorskie, Mścice
26.03.2008

Marcel jako dziecko 6cio letnie został odroczony od szkoły, obowiązek szkolny realizował jako dziecko niepełnosprawne z diagnoza afazji. Z uwagi na znaczące trudności z funk­cjo­no­wa­niem szkolnym w klasie 2giej uzyskał nauczanie indywidualne.Uzyskał diagnozę autyzmu. Długotrwały proces diagnozy Marcela przyczynił się do nie­ade­kwat­nego dostosowania dotychczasowego procesu kształ­ce­nia do jego potrzeb i wpłynął na pogłębianie się trudności szkolnych Marcela. Marcel jest niestabilny emo­cjo­nal­nie, nie nawiązuje relacji z rówieśnikami, szybko się meczy i jest apatyczny w swoich działaniach. Marcel do tej pory nie nabył umie­jęt­no­ści czytania, nie rozpoznaje wszystkich liter. Wymaga ciągłego moty­wo­wa­nia i wsparcia. Sprawność grafometryczna Marcela jest na niskim poziomie. Marcel ma opóźniony rozwój mowy, wymowa jest bardzo zaburzona i nie­zro­zu­miała. Ma duże problemy z kon­cen­tra­cja i pamięcią. Czeka nas dalsze dia­gno­zo­wa­nie i badania genetyczne. Uczęszczamy z Marcelem na terapię logo­pe­dyczną, terapię integracji sen­so­rycz­nej, chcie­li­by­śmy spróbować hippoterapii.

Cel szczegółowy: Michalak Marcel M/133

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Michalak Marcel M/133