> Gwiazdkowy Rynek

Gwiazdkowy Rynek

Gwiazdkowy Rynek jest jedną z pierwszych imprez organizowanych przez Fundację Złotowianka. Co roku tuż przed Świętami Bożego Narodzenia gromadzi setki osób, które chcą poczuć świąteczną atmosferę oraz wesprzeć podopiecznych fundacji.

Plac, na którym organizowany jest Gwiazdkowy Rynek wypełnia się kramami z świątecznymi ozdobami, gadżetami fundacji, piernikami, ciastem. Ze sceny płyną świąteczne utwory, wykonywane przez młodszych oraz tych starszych przyjaciół złotowianki. Tradycją już stało się, że co roku całej imprezie towarzyszy inscenizacja, konkurs na najlepszy wypiek bożonarodzeniowy oraz przez wszystkich wyczekiwana loteria fantowa. Na najmłodszych uczestników Gwiazdkowego Rynku zawsze czeka Gwiazdor oraz liczne atrakcje dedykowane dzieciom.

Z roku na rok impreza nabiera rozmachu, przybywa kramów, osób biorących w niej udział, wolontariuszy a co dla nas najważniejsze, również funduszy uzbieranych w czasie jej trwania, które pomagają nam finansować leczenie i rehabilitację naszych podopiecznych.