> Podopieczni > j > Jeremicz Michał J/59

Jeremicz Michał J/59

Zdjęcie przedstawia chłopca uśmiechniętego w piaskownicy

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Płoty
01.08.2015

Ciąża z Michałem przebiegała bez komplikacji, badania prenatalne wyszły bez zarzutu. Po porodzie pediatrzy zaczęli wspominać o obniżonym napięciu mięśniowym i cechach dysmorfii na twarzy Michałka. To jednak i tak nie dawało mi obrazu jakiejkolwiek „choroby”, my nic nie widzieliśmy. Dopiero na rutynowej wizycie u pediatry padło hasło „Zespół Downa”. Dostaliśmy skierowanie od p. Doktor na badania genetyczne. Po 3 miesiącach odebraliśmy wyniki, niestety okazało się, że Michaś ma Zespół Downa. Od razu podjęliśmy rehabilitacje ruchową (prywatnie), udaliśmy się do neurologa (prywatnie), okulisty (prywatnie), na badanie słuchu (które na oddziale noworodkowym wychodziło nie za dobrze). Michaś miał również przepuklinę pępkową, oraz wodniaki jąder. Obecnie Michał zaczyna powoli stawać na nogi. Uczęszczamy raz w tygodniu na zajęcia w programie WWR, rehabilitacja, pedagog, logopeda jest to 1,5 godziny zajęć w tygodniu. Prywatnie jeżdżę z synkiem na zajęcia z Metody Krakowskiej do oddalonego od nas 80 km Koszalina.

Cel szczegółowy: Jeremicz Michał J/59

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Jeremicz Michał J/59