> Podopieczni > n > Nowak Maciej N/136

Nowak Maciej N/136

Zdjęcie przedstawia chłopca z piłką w ręku

Miejsce zamieszkania: województwo wielkopolskie, Jastrowie
13.02.2014

Nasz Maćko jest bystrym i kreatywnym chłopcem. Jest otwarty, gadatliwy i bardzo towarzyski. Uwielbia spędzać czas z rówieśnikami, bawić się, budować lego i chodzić na spacery. Jak każde dziecko Maciek ma kolorowe marzenia, fascynuje go spider-man i sam chciałby zostać superbohaterem. Dla nas już jest bohaterem, bo dzielnie walczy z okropnym przeciwnikiem. Choroba, która chce nam go odebrać to DMD. Dystrofia mięśniowa Duchenne’a zabiera nam synka w zatrważającym tempie. Maćko staje coraz słabszy, fizycznie znacznie odbiega od swoich rówieśników. Przewraca się idąc, nie jest w stanie samodzielnie wejść po schodach, a to dopiero początek. DMD jest chorobą genetyczną, niezwykle rzadką, nieuleczalną i śmiertelną. Mięśnie  naszego synka zanikają nieodwracalnie. Pomóż nam zawalczyć o wydłużenie sprawności Maciusia, o jego dzieciństwo, życie…  Musimy kraść dla niego czas ! Potrzebna jest rehabilitacja, leki i sprzęt. Nie możemy się poddać!

Cel szczegółowy: Nowak Maciej N/136

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Nowak Maciej N/136