> Aktualności > Zakończyliśmy realizację kolejnej edycji projektu ” Miejska galeria w okienku”

Zakończyliśmy realizację kolejnej edycji projektu ” Miejska galeria w okienku”

Wczoraj odbyło się spotkanie podsumowujące projekt, który realizowaliśmy od 10.03.2022 do 20.12.2022 r.Projekt zakładał organizację 10 wystaw prac autorstwa lokalnych artystów w witrynie sklepu charytatywnego fundacji – HelpShopu.

Swoje prace zaprezentowali lokalni artyści – amatorzy, malarze oraz fotografowie, wśród nich: Katarzyna Piątkowska, Milena Nylec, Renata Lorek, Angelika Panek, Agnieszka Wieleba, Wiktoria Przybyła, Hanna Lalik, Dawid Złomańczuk, Eligiusz Pawłowski oraz uczniowie klasy III C ZSE w Złotowie pod opieką nauczycielki Pauli Klessy. Częścią projektu była licytacja charytatywna obrazów i fotografii przekazanych przez artystów.  Dziękujemy wszystkim za udział, zarówno artystom, jak i wolontariuszom. Z uwagi na dużą liczbę zgłoszeń do projektu, pomimo zakończenia jego realizacji, będziemy kontynuować wystawy kolejnych artystów we własnym zakresie.  Planujemy też realizację kolejnej edycji projektu. Projekt był współfinansowany przez gminę miasto Złotów.