> Aktualności > Projekt Galeria w Okienku podsumowany

Projekt Galeria w Okienku podsumowany

3 edycja projektu GALERIA W OKIENKU cieszyła się niezwykłym zainteresowaniem, nie tylko artystów, którzy mogli wystawić tam swoje prace ale też oglądających ją osób 💙🧡

Podczas spotkania padło wiele ciepłych słów. Wiemy, że pomysł galerii to strzał w 10!

20 grudnia 2023 r. w gościnnych progach ośrodka rehabilitacji „Zabajka 2” w Złotowie, odbyło się spotkanie podsumowujące projekt „Miejska galeria w okienku”, który Fundacja Złotowianka realizowała od marca do końca grudnia 2023 r. Projekt zakładał organizację dziesięciu wystaw prac autorstwa lokalnych artystów, w witrynach lokalu przy ul. Wojska Polskiego w Złotowie. To tam mieszkańcy Złotowa i okolic, przechodząc, mogli podziwiać prace zaprezentowane przez: Weronikę Śpicę, Natalię Kaczmarczyk, Małgorzatę Lipińską, Nadię Budnik, Agnieszkę Suchorę – Pawlak, Elżbietę Czarnottę, Agnieszkę Wielebę, Teresę Kruczyńską, Katarzynę Piątkowską i Radosława Marszałka. Elementem projektu była licytacja charytatywna przekazanych przez artystów prac. Dziękujemy wszystkim za udział, zarówno artystom, jak i wolontariuszom. Projekt był współfinansowany przez Gminę Miasto Złotów.