> Aktualności > Turniej sportowego dobra!

Turniej sportowego dobra!

Sobotni charytatywny turniej koszykówki zorganizowany przez Fundację Złotowianka i firmę Quad z Piły przyniósł nie tylko emocjonujące momenty sportowe, ale również wzruszające chwile solidarności i wsparcia dla osób z niepełnosprawnością. Wydarzenie, zorganizowane z myślą o zbieraniu funduszy na Centrum Frame Running – Miejsce Mocy, gdzie osoby z niepełnosprawnością będą mogły rozwijać się sportowo i nie tylko, przyciągnęło liczne zespoły, społeczności lokalne i miłośników koszykówki.Turniej sportowego dobra!

Była loteria fantowa, rzut do kosza z połowy, gdzie wygrać można było plecak firmy Thule, a także każdy mógł wykonać analizę składu ciała oraz sprawdzić swoją koordynację i równowagę. To wszystko dzięki studentom fizjoterapii z Akademii Nauk Stosowanych w Pile.
W rozgrywkach uczestniczyło 14 drużyn reprezentujących różne instytucje, firmy oraz grupy społeczne, które zaangażowały się w tę szczytną inicjatywę. Niepokonani okazali się KPP Piła, a tuż za nimi grupa młodych i energicznych ludzi z firmy Biegownia. Trzecią lokatę zajęła drużyna Mario TEAM. Pomimo rywalizacji na boisku, atmosfera była napełniona duchem fair play i wspólnej radości z uprawiania sportu dla dobra innych. Dzięki hojności uczestników udało się zebrać kwotę ponad 10 tys, która z pewnością przyczyni się do zakończenia jednego z etapów budowy .Niezapomnianą chwilą turnieju było spotkanie z niepełnosprawnymi sportowcami, którzy dzielili się swoimi historiami i sukcesami sportowymi. Widzowie mieli okazję do zrozumienia, jak ważne jest wspieranie równych szans i aktywnej integracji w społeczeństwie. Organizatorzy turnieju wyrazili wdzięczność wszystkim uczestnikom, sponsorom oraz wolontariuszom za ich zaangażowanie. Charytatywny turniej koszykówki to kolejny krok w kierunku budowania świata pełnego empatii, zrozumienia i współpracy. Wszyscy uczestnicy i sympatycy tego wydarzenia mają powody do dumy, wiedząc, że ich pasja do koszykówki przyczyniła się do realnej zmiany w życiu innych osób.

Ciasta dla Fundacji zrobiły:
Agnieszka Głyżewska
Grażyna Pikulik
Kasia Urban
Jagoda Zbiżek
Urszyla Hrynkiewicz
Aleksandra Ciosańska-Górecka
Marta Misztal
Sylwia Chydzińska

W turnieju wzięły udział:

KM Import
OSP Krajenka