> Podopieczni > c > Czarnecki Henryk C/84

Czarnecki Henryk C/84

Zdjęcie przedstawia chłopca w białej koszulce

Miejsce zamieszkania: województwo pomorskie, Gdańsk
11.11.2019

Heniu jest niezwykle energicznym i mądrym chłopcem. Niedługo po skończonych 2 urodzinach przeszedł ciężką chorobę neurologiczną – zapalenie rdzenia kręgowego. Skutkiem jest paraliż wiotki lewej ręki i osłabienie lewej strony ciała. Heniu z rozbrykanego dwulatka nagle, z dnia na dzień zatrzymał się. Musiał nauczyć się siadać, wstawać, uczy się na nowo chodzić. Ćwiczymy lewą rękę, by odzyskała siłę, aby syn mógł w przyszłości cieszyć się dawną sprawnością.
Heniu jest rehabilitowany przez 1 lub 2 godziny dziennie. Codzienne koszty prywatnych zajęć są ogromne, gdyż jedna godzina kosztuje 150-200zł. Czekają nas kilkutygodniowe turnusy rehabilitacyjne. Nie wiemy jak długo Heniu będzie musiał mieć tak intensywną terapię, jednak lekarze zakładają, że pierwsze pół roku jest kluczowe. Dokładamy wszelkich starań, by Heniu miał najlepszą możliwą opiekę, leczenie i rehabilitację. Mamy w sobie nadzieję, że kiedyś choroba będzie tylko złym wspomnieniem i jej skutki zostaną zminimalizowane.

Cel szczegółowy: Czarnecki Henryk C/84

W tytule przelewu wpisać należy: Darowizna dla Czarnecki Henryk C/84